JACK KETCHUM

Det læser jeg

Skarp, gribende og ætsende

 

Jeg er en kræsen læser, en utro læser, der oftest hellere vil læse noget nyt end have mere af det samme. Jeg vil overraskes. Når jeg endelig vender tilbage til en bestemt forfatter, har vedkommende vist mig noget, der har givet mig en følelse af, at denne forfatter har flere overraskelser i posen, at jeg har det bedste til gode endnu. Jeg er nemlig også en meget nysgerrig læser, der læser næsten alle genrer og alle typer bøger. For mig skal bøger gøre min verden større. Det kan ske på mange måder. Gentagelse er ikke en af dem. Jeg læser meget sjældent serier.

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev - og modtag årets gratis sommernovelle op til sommerferien

JACK KETCHUM

Jeg havde aldrig hørt om Jack Ketchum, da jeg en dag midt i 00'erne tossede rundt mellem bøgerne på Amazon. Jeg faldt tilfældigt over en rød bog, der hed The Girl Next Door og kom til at købe den, sammen med en stak andre bøger, som jeg ikke længere husker. The Girl Next Door derimod er sådan en bog, man aldrig glemmer igen. Den er ligeså genial og velskrevet, som den er modbydelig og rystende. Den rå blanding af socialrealisme og torture-horror gør det her til en af de mest skræmmende bøger, jeg har læst.

Jeg har skrev om The Girl Next Door på min blog for nogle år siden. Det kan du læse ved at klikke HER.

Jeg har siden læst mange bøger af Ketchum, og han har en skarp, gribende og ætsende pen, og ligger ofte meget tæt op ad en af mine andre favoritforfattere Richard Laymon, men for mig vil The Girl Next Door altid være i særklasse. Et par af de andre af hans romaner, der fortjener at blive husket her er Ladie's Night, Offspring, The Woman og The Crossings.

Jack Ketchum er blandt de forfattere, der har påvirket min måde at tænke historier på ganske kraftigt. 'Alt det hun ville ønske hun ikke forstod' har i hvert fald en snert af inspiration fra Ketchums tørre, ondskabsfulde pen.

 

Her kan du læse om andre forfattere, som jeg holder af at læse