ER DET SPØGELSERNES STEMMER?

Hør nogle af Dansk Parapsykologisk Aspekts EVPer.

 

I den nye udgave af min bog 'Spøgelserne på Frilandsmuseet' beskriver jeg flere gange Dansk Parapsykologisk Aspekts creepy lydoptagelser bl.a. fra en spøgelsesjagt på museet i 2014.

 

En EVP er ganske simpelt en lydoptagelse af lyde som ikke burde være der. De optages på ganske almindelige digitale diktafoner, som spøgelsesjægerne placerer rundt omkring i det hjemsøgte hus under en undersøgelse. Siden behandles optagelserne digitalt, støj fjernes, lyden forstærkes, hvad ved jeg, og ud af det kommer nogle sære lyde, som når man først har fået tunet ørerne ind på det, kan lyde som stemmer. Det tager lidt tid, det kræver lidt smidig hjerne, men så er det også creepy nok.

Selvfølgelig skal man holde fast i fornuften. Det er sikkert bare støj, som ens hjerne leder efter mening i, det er næppe spøgelsernes stemmer, vi hører, det er suggestivt som bare fanden, men leger man med bare et øjeblik, bliver det hurtigt levende nok til, at man får travt med at gentage hele remsen af fornuft for sig et par gange :-) Eller jeg gjorde i hvert fald.

Flere læsere har skrevet til mig og spurgt, om det ikke var muligt at komme til at høre nogle af disse EVPer, og jeg har svaret nej, men det er lige gået op for mig, at det kan man faktisk godt. For DPA har lagt nogle af dem ud på deres hjemmeside ...

Og du finder dem lige HER

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev - og få tilbudt nye bøger før alle andre (og billigere!)