Plantagen 1-3

 

'PLANTAGEN er et af de mest ambitiøse danske horror-projekter nogensinde og det er imponerende hvor elegant Langstrup går til opgaven. Han skriver i et let og flydende sprog, der gør, at man raser igennem de tre bøger ... PLANTAGEN er et storslået projekt, der underholder på et niveau, jeg sjældent har oplevet i dansk horror-litteratur.'
Søren Henrik Jacobsen i Skræk & Rædsel.

 

Efter udgivelsen af Panzer gik jeg i sort. Jeg var slidt op. Og oven i det kom kommunesammenlægningen, der lukkede et hav af biblioteker og tog økonomien ud af ikke-mainstream papirbøger. Hvis det ikke havde været for min kone, der stadig troede på mig, var jeg stoppet med at skrive der. Jeg havde ikke lyst længere, havde ingen inspiration. I et desperat forsøg på at finde et eller andet fodfæste, en eller anden kurs med mit liv og nå en eller anden afklaring på, om jeg skulle forsætte med at skrive eller give op, skrev jeg bogen Hjælp, jeg vil skrive en best$eller, som om ikke andet bragte mig en forståelse af, at den succes som jeg havde kørt mig selv i sænk i jagten på, ikke var prisen værd. Det kan man læse om i den bog, som stadig fås på papir, hvis man har lyst. (Den omtales ikke her på siden ellers, da jeg lidt opfatter den som en parentes i mit forfatterskab.)

Der er klart tale om en Steen Langstrup før denne krise og en anden efter. Ja, jeg begyndte langsomt at skrive igen. Men intet var som før. Jeg drømmer ikke længere. Jeg stræber ikke længere at begå mig på bogmarkedet, tjene en bunke penge eller blive anerkendt. Jeg skriver for mig selv. Jeg skriver det, jeg har lyst til. Jeg har lært værdien af ro.

For at komme i gang med at skrive igen, måtte jeg tilbage til udgangspunktet. Jeg slap alt, hvad der havde med krimi at gøre, nogenlunde samtidig med, at mine krimi-kollegaer næsten alle opnåede den succes, jeg engang havde drømt om. Men jeg skulle ikke den vej. Jeg skulle hjem.

Da jeg forstod det, skete der noget. Tanken var egentlig simpel nok: Hvad er der mon sket i min fiktive by Gillsby, mens jeg har skrevet krimier? Hvad blev der af mange af de personer, jeg havde sendt gennem helvede og ud på den anden side, nogle gange med djævlen som følgesvend? Det lyder voldsomt, og det var voldsomt, for den dag foldede det meste af Plantagen- trilogiens næsten 1000 sider sig ud i hovedet på mig i ét usammenhængende kaos, og for første gang i flere år boblede inspirationen igen.

 

Roman-trilogi. En snigende, dyster og dyb gyserroman om hemmeligheder, forbandelser og hekse.

Første bind: En ældgammel forbandelse hviler over skoven. De lokale ved det. Det er deres hemmelighed. Ingen kommer nær det hjemsøgte område. De gamle husker stadig rædslerne fra sidste gang, døden slap ud. Ingen lokale ville drømme om at købe den nedlagte plantageejendom. Den ligger alt for tæt på. Man siger, at det spøger på stedet. En lille pige går igen. Men Hans er ikke lokal. Hans købte plantagen for tre måneder siden. Denne weekend kommer familien for at se stedet.

Andet bind: Den ældgamle forbandelse har krævet sine ofre. De lokale har hyret et østtysk sjak til at bygge et hegn omkring plantagen, så hemmeligheden igen kan hvile i fred. Katja er ikke lokal. Hendes mand, zoologen Anders Kromann, forsvandt sporløst for 11 dage siden i Den Lukkede Skov. Politiet står uden spor, så nu tager hun selv til Gillsby for at lede efter ham.

Tredje bind: Tiden er ude. Forbandelsen har forladt skoven. I Gillsby gør en lille gruppe lokale sig klar til det endelige opgør. I København har en dreng været katatonisk i mere end et år. Hans mor lider af voldsomme angstanfald. De to var de eneste overlevende, da forbandelsen blev vækket, og døden kom til plantagen. Nu er det tid at vende tilbage. Heksens datter har ikke ventet forgæves. Tiden er ude.

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev - og få tilbudt nye bøger før alle andre (og billigere!)

 

Fakta:

Udkom første gang i 2010-11 på 2 Feet Entertainment.

Færdiggørelsen af tredje bind i trilogien var støttet med et arbejdslegat fra Authorkontoen.

 

På dansk er Plantagen udgivet i tre bind som papirbøger og e-bøger.

Fås pt på dansk både på papir og som e-bog.

 

Læs mere på min blog om min fiktive nordsjællandske provinsby, Gillsby.

 

Læs mere om Plantagen på min blog

 

FIND PLANTAGEN DISSE STEDER: