WORK IN PROGRESS

Hvalpen bider

Sidste punktum sat i ny roman

 

Læs mere om de ting, jeg arbejder på, netop nu.

 

23. juni 2016

I går eftermiddag, efter nogle heftige dage med noget nær vanvidsskrivning, kunne jeg endelig sætte sidste punktum i første gennemskrivning af den roman, jeg har brugt de sidste måneder på at skrive.

Den sidste fase af skriveprocessen er for mig gerne smertefuld. Ikke bare psykisk, men rent fysisk, næsten som en slags veer. De sidste dage har kapitlerne væltet ud af mig, næsten hurtigere end jeg kunne følge med og rumme det, og slutningen i denne bog er modbydelig. Jeg har siddet foran skærmen i samme stilling, de sædvanlige overspringshandlinger lagt til side. Det sidste stykke af en roman, skriver jeg hurtigt. Koncentreret. Det er som at blive revet med i en malstrøm. Jeg glemmer tid. Jeg glemmer at strække mig lidt ind i mellem. Indtil det sidste punktum sættes, og jeg pludselig kommer tilbage til virkeligheden. Det er dage, hvor min krop gør ondt. Anspændt til bristepunktet. Rygsmerter. Tandsmerter - den var ny i øvrigt, der plejer jeg ikke at få ondt. Nakke. Hoved. Andre gange har det været mave, hals, ben, knæ, hænder, arme, øre.

Det er års arbejde, der kulminerer. De første tanker i den lange strøm af idéer og tankelege, denne bog er sammensat af, ligger helt tilbage i 2008 eller 2009, omkring det tidspunkt, hvor jeg startede på at skrive 'Plantagen'. Til forskel fra mange af mine andre idéer, så kom denne til mig næsten fiks og færdig, og selvom den ikke havde overlevet i mit baghoved, hvis jeg ikke havde tumlet lidt med den engang imellem, så ændrede den sig næsten ikke i løbet af årene. Den blev bare ved med at være der og presse på for at blive skrevet. Det er den så blevet nu.

Romanen hedder 'Hvalpen bider'.

Nu skal den hvile nogle uger. Så skal jeg læse den - og så starter arbejdet med at finpudse den, gøre den grafisk klar til udgivelse og alt det andet sjove. Jeg glæder mig til det grafiske. Jeg har nogle tossede idéer til denne bog.

Men nu, nu må det snart være tid til sommerferie.

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev - og modtag årets gratis sommernovelle op til sommerferien